Cryolipolysis: Az emberi testet alkotó zsírszövetek |
Tulajdonképpen kétféle zsírszövet található a szervezetünkben, az egyik a barna – hasznos – zsírszövet, a másik a fehér zsírszövet. A jó zsírszövet (barna) közvetlenül a bőr alatt helyezkedik el, és egyik fő célja, hogy melegen tartsa a testet, tehát a környezeti hatásokra reagálva – hideg hatás – elkezdi elégetni a zsírsejteket, hogy így hő termelődjön, azaz energia szabadul fel. A kutatással bebizonyosodott, hogy a hideggel aktiválhatók a barna zsírok, így megnövelhető az elégethető kalóriák száma. Mielőtt azonban ezen szuperzsírokra terelődne a figyelem, nézzük meg, mi történik a kedvezőtlen hatással bíró egészségügyi és esztétikai problémát okozó fehérzsírokkal?
Testünk fehér zsírszöveteiben tárolódik felnőtt korban az energia, a gyermekek és a téli álmot alvó állatok testében azonban barna zsírszövet van. A legújabb kutatások szerint a barnazsírt újra tudjuk aktiválni felnőttkorban!
Az enzim segíti a gyulladáskeltő hormonok termelődését, melyek kulcsszerepet játszanak a barnazsír-termelődésnél, ezáltal a testsúlyszabályozást indítja el az adott testrészen!
Az elvékonyodás egyik oka a minimális nekrózis, mint ahogy a fiziológiás fagyás során is bekövetkezik a szövetelhalás. A másik ok, hogy a fehérzsírszövetre gyakorolt hatás során gyulladáskeltő anyagok szabadulnak fel, így szabályozva a zsírréteget. Tovább segíti a mechanikus hatás is, mely a: hideghatás- ennek során, a kikristályosodott plazma állomány zsírállománya- ceramidok- roncsolják önmagukat és környezetüket. A szervezet közvetlen módon reagál a hideghatásra, összehúzza az ereket, próbálja csökkenteni a hőleadást (termikus egyensúly).
A csökkent vérellátottság során kevesebb oxigén jut az adott területre, oxigénhiányossá válnak a sejtek, és a hidratáltságuk is drasztikusan csökken. A zsírfagyasztás (kriolipolízis, cryolipolysis) szabályozott, lassan csökkenő hőérzetet adó hatásmechanizmus, amely az egyenletes vákuumhatás mellett, maximálisan a kezelés végéig akár mínusz 10 fokig hűti a területet, már említetten szabályozott formában. |