Metodic anyagcseretípus-mérés Nyomtat Email
Share/Save/Bookmark

 

Anyagcseretípus-mérésen alapuló, egyénre szabott, Testzsír csökkentő és Vitalizáló életviteli szaktanácsadás 

Miért van az, hogy annyi fogyókúra és táplálkozási forma fullad kudarcba?”

„Miért van az, hogy más nem hízik, rám meg az is visszajön, amit nagy nehezen leadtam?”

„Miért van az, hogy valaki jól elvan hús nélkül, míg én nem bírom ki nélküle?”

 

Ismerős kérdések, igaz?

A válasz röviden: nem vagyunk egyformák. Egyedi tápanyagigénnyel rendelkezünk, és különböző anyagcseretípusba tartozunk, azaz nem mindegy, ki, mit, és milyen arányban eszik. Az egyensúly  titka pedig, - legyen a cél fogyás, vitalizálás vagy hízás -, hogy tudatosan táplálkozunk a saját testünk igényeinek megfelelően. Nem (fogyó)kúraszerűen, hanem folyamatosan. Mert ha egészségesen táplálkozol, az csak egy édes mellékhatás lesz, hogy eléred az optimális súlyodat.

Hogyan ismerheted meg saját tested tápanyagigényeit?

A jó hír, hogy már létezik egy műszer, amivel teljesen fájdalommentesen és pontosan le tudjuk mérni, hogy melyik anyagcseretípusba, azaz táplálkozási típusba tartozol. Ez négy összetevőből tevődik össze:

1.         idegrendszer (Szimpatikus, Paraszimpatikus vagy Egyensúlyi típus)

2.         emésztőrendszer (Glyko, Beta vagy Egyensúlyi típus)

3.         hormonrendszer (Pajzsmirigy, Mellékvese, Agyalapi mirigy vagy Petefészek típus)

4.         vércsoport (A, 0, B vagy AB)

A Metodic kutatói az 1950-es évek elejétől kezdve folyamatosan vizsgálják az élelmiszerek különböző anyagcseretípusokra gyakorolt hatását. Olyan neves kutatók dolgoztak, vagy dolgoznak ma is ezen a rendszeren, mint Dr. Roger Williams, Dr. George Watson, Dr. William D. Kelley és William L. Wolcott. 2003 óta létezik, az az orvostechnikai eszköz, amivel ezek a faktorok mérhetővé váltak. A találmány dr, Klaus D. Holzrichter nevéhez fűződik. A Metodic rendszer a németországi Horisan Metabolic Typingból fejlődött ki.

Ezeknek a kutatásoknak és a műszeres mérésnek köszönhetően szakértő tanácsadóink nem csak azt tudják megmondani, melyik anyagcseretípusba tartozol, hanem azt is, hogy miként táplálkozz ahhoz, hogy lefogyj, hogy sokkal több legyen az energiád, vagy éppen hízni tudj egy kicsit, mert rád fér. A műszer egyaránt ártalmatlan várandós anyukákra, cukorbetegekre, szívbetegekre és gyerekekre is.

 

Hogyan zajlik az egyedülálló Metodic anyagcseretípus-mérés?

A vizsgálat kb. 90 percet igényel tőled, de nem egy kúrára szól, és meglátod, a tested hálás lesz érte, ha betartod a tanácsainkat.

  1. Először egy rövid kérdőívvel feltérképezzük táplálkozási és életviteli szokásaidat. Mert igenis fontos, hogy teljes képet kapjunk rólad, hogy mitől érzed jól magad, és milyen ritmusban élsz.
  2. Ezután következik a műszeres mérés. Ne aggódj, ez tökéletesen fájdalommentes, hiszen nem böködünk tűvel, mint egy vérvételen.
  3. Megmérjük testösszetételed és egy kalkulátor segítségével közösen felállítjuk az elérni kívánt célod.
  4. Ezt követően kielemezzük az eredményeket és elmagyarázzuk, hogyan építheted be ajánlásunkat a mindennapjaidba. Hidd el, használható tanácsokat fogunk adni, és ha van kérdésed, szívesen válaszolunk!
  5. Végül megkapod az a 35 oldalas részletes tájékoztatót, ami tartalmazza a táplálkozási típusod jellemző leírását, a Neked megfelelő élelmiszerlistát, a tápanyagok arányainak számodra optimális összeállítását. Információkat kapsz az alapanyagok helyes kiválasztásáról,  a túlsúly leküzdéséhez , a cukorbetegség elkerüléséről, és rengeteg hasznos tanácsot és tudnivalót., és a típusodnak megfelelő sportajánlást. A gyakorlati felhasználás megkönnyítése céljából pedig ajándékba adunk egy egyhetes típusodnak megfelelő, személyre szóló étrendet, receptleírásokkal és bevásárló listával! Ne aggódj, minden teljesen érthető és követhető lesz, hiszen nem célunk, hogy megijedj a változtatnivalóktól.

 

Milyen eredményre számíthatsz, ha követed a Metodic anyagcseretípus-mérés programot?

- ideális testsúly, hogy újra örömmel nézz a tükörbe

- szabályozott vércukorszint, hogy ne szédülj, ne fájjon a fejed vagy ne juss el az inzulinig

- minimális zsírtartalékolás, hogy csak ott kerekedj, ahol élettanilag szükséged van rá

- ideális izom/zsír arány, hogy újra erősnek érezd magad

- erősödő immunrendszer, hogy ne kelljen mindig a patikába szaladnod

- energikus, friss közérzet, hogy többet tudj mosolyogni, és ne fáradj el olyan hamar

- optimális sav-bázis egyensúly, hogy az emésztőrendszered ne dolgozzon feleslegesen

- éhségrohamok nélküli fogyás, hogy ne kelljen ellenállnod a kísértéseknek

 

Metodic anyagcseretípus-mérés ára

 

fogyókúra, táplálkozási tanácsadás, ételintolerancia

ideális testsúly, fáradság, fogyókúra, éhségrohamok nélküli fogyás, optimális sav-bázis egyensúlyvércsoportos diéta, hízás, elhízás ellen

 

 

 

relaxspa-banner